Seminar caritabil – Reconectarea cu încrederea și feminitatea | 5 martie 2019

În luna dedicată femeii și celebrării feminității, te invit femeie, la o reconectare cu încrederea și feminitatea, în cadrul unui seminar care își propune să arate că atunci când o femeie spune DA reconectării cu încrederea în ea, în inima ei, în mintea ei, în puterea feminității, ea creează adevărate miracole.

Tatiana Șoldeanu – Trainer& Coach John Maxwell Team

Fiecare bilet achiziționat pentru seminarul caritabil ”Reconectarea cu încrederea și feminitatea” va contribui la accesul la o educație de calitate a celor 400 de copii asistați social din județul Bacău de către Fundația de Sprijin Comunitar (FSC).

„Acasă este locul meu cel mai drag. Eu fac aici munca de bărbat, altfel mama rămâne fără niciun sprijin în curte. Te poți baza pe mine. Eu am grijă de cei mici, eu curăț, eu dau la animale. Dimineața la școală îmi e atât de bine… E bine și când vine mama de la fabrică, vinerea, cu bănuții de la muncă și ne face de mâncare mai mult, ne spală și mă lasă să merg cu prietenii să ne jucăm. Mie îmi plac mașinuțele atât de mult. Stau lângă ele și le repar și le aranjez de curse. Când mă fac mai mare aș vrea să fiu mecanic auto. Să lucrez la oraș și să am o familie frumoasă!”

Marcel, unul dintre acești copii:

La zece ani, Marcel nu a încetat să viseze. E un copil luptător! Din păcate, însă, dorința lui simplă, să facă școală la oraș, se lovește de zidul dur al sărăciei și de indiferență. Mama lui Marcel e singură în lupta pentru educația lui, îi vede determinarea și muncește enorm să-i ofere un trai mai bun. Băiatul merge la școală cu drag, urmându-i modelul. Marcel o vede ca pe o luptătoare și știe că ea l-a înscris la centrul educațional, unde îl ajutăm la teme, să nu rămână în urmă cu școala.

In estul României, din cauza lipsurilor, jumătate dintre copiii de la țară renunță la școală și rămân cu opt clase sau mai puțin. Pentru ei viața înseamnă muncă grea la câmp și în gospodărie alături de părinții lor. Neșansa lor este de a se fi născut într-un sat uitat de lume. Mulți abandonează școala după clasa a VIII-a și ajung să îngroașe rândurile cazurilor sociale din zonele rurale.

Pentru ei Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) a deschis mai multe centre educaționale numite “Clubul cu Lipici” care îmbunătățesc accesul copiilor de la sate la educație, oferindu-le activități și materiale educaționale de bună calitate. Scopul Cluburilor este de a crește calitatea învățământului din comunitățile rurale sărace și de a oferi acestor copii șanse egale cu cei de la oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *